Rabobank biedt ondernemers uit regio Bergen op Zoom financiering binnen 1 dag

BERGEN OP ZOOM – Rabobank Zuidwest-Brabant biedt vanaf nu MKB ondernemers uit de regio Bergen op Zoom die met een goed plan komen binnen één dag duidelijkheid over hun financieringsaanvraag. Voorwaarde is dan wel dat de betreffende ondernemers al klant bij de bank zijn én dat het om een financiering tot een bedrag van 1 miljoen euro gaat. Van alle financieringen die Rabobank verstrekt valt overigens bijna driekwart in deze categorie.

Snel duidelijkheid

René Kerstens, directeur bedrijven van Rabobank Zuidwest-Brabant, licht dit toe. “De wens van ondernemers is dat ze bij nieuwe plannen of ideeën waarvoor een financiering nodig is op dat onderdeel snel duidelijkheid krijgen. Rabobank komt daaraan tegemoet. Als grootste kredietverlener aan het Nederlandse bedrijfsleven willen we ondernemerschap blijven stimuleren. We combineren daarbij het gemak van internet met een zorgvuldig en deskundig persoonlijk adviesgesprek. De voorwaarde die we aan ‘financiering binnen één dag stellen’ is dat de betreffende ondernemer al klant bij onze bank is. Dat betekent dat we zijn bedrijf al kennen en daardoor weten met wie we zaken doen”.

Hoe werkt het?

Financieren binnen één dag geldt voor bestaande klanten met een financieringsaanvraag tot 1 miljoen euro. Nadat de klant zijn financieringsaanvraag online heeft ingediend – al dan niet samen met zijn accountant via www.financieringsportaal.nl – neemt de bank telefonisch contact op. Als de benodigde gegevens compleet zijn wordt een afspraak met een adviseur gemaakt. Bij Rabobank Zuidwest-Brabant kan dat doorgaans al de volgende werkdag. Tijdens het gesprek licht de klant zijn financieringsaanvraag verder toe. Op basis van het gesprek en uw gegevens kan de adviseur  vertellen of de financiering wordt verstrekt. Zo is er meteen duidelijkheid. Na het adviesgesprek volgt snel de offerte van de bank.