Binnenstadslab-nieuws: Kandidaten hebben zin in Shopstars!

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Binnenkort starten bij ZuidWest TV de uitzendingen van het programma Shopstars, een initiatief van het Binnenstadslab. Een aantal starters gaat hun eigen bedrijfsplannen vormgeven en dat wordt met de kijkers gedeeld. Het belooft een bijzonder kijkje te worden in de spreekwoordelijke keuken van jonge ondernemers met veelbelovende plannen.

Aan het programma gaan vier starters meedoen. We stellen ze binnenkort in afzonderlijke interviews uitgebreider voor. Het gaat om: Sylvia de Werker, die gerestylede meubels en accessoires gaat verkopen; Sanne Feenstra, die een conceptstore opent voor streekproducten andere handgemaakte artikelen; Joyce Nieuwenhuijse, maakster van persoonlijke sieraden en de Helden Speld; Angelique van der Wilt, met haar bedrijf in unieke kinderkleding. Ze vinden het spannend maar hebben vooral ook veel zin in het avontuur dat hen te wachten staat.

In de etalage

Op vrijdag 21 oktober ging aan de Fortuinstraat nummer 17 de concept store ‘KWEEK’ open.  Hier, maar ook op andere locaties, zijn een aantal starters aan de slag gegaan om van hun droom echt iets te gaan maken. Hoe dat verloopt valt te volgen in het tv-programma Shopstars. De deelnemers hebben er veel zin in, vertelden ze in een voorgesprekje. “We gaan vast een hoop van elkaar leren. Het is wel even wennen om zelf zo in de etalage te staan maar het zorgt ook voor een hoop welkome publiciteit.”

Schitteren

Ze zijn natuurlijk niet geheel onbeslagen ten ijs gekomen. Een aantal was al ondernemer maar had nog geen fysieke winkel, anderen hebben vooral goed opgelet tijdens de Retail Academie van het Binnenstadslab. Deze cursussen en workshops lopen nog, maar leverden nu al de nodige belangrijke informatie en praktische kennis op. De Shopstars zien hun deelname aan het programma ook niet als een wedstrijd, daarvoor zijn hun vakgebieden en plannen te uiteenlopend. Ze beschouwen het vooral als een onderdeel van een veel grotere uitdaging. Het gaat er toch in eerste instantie om dat hun ondernemersplannen een succes worden. En iedereen mag zien hoe ze daar voor gaan knokken. Of ze zin hebben in het vorm geven van hun plannen en het de kijkers daarvan deelgenoot maken? “Jaaaa!”, klinkt het volmondig. Deze star(ter)s gaan stuk voor stuk schitteren, ieder op hun eigen wijze.

Shopstars is vanaf 10 november te zien, bij ZuidWest TV.

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab stuur een e-mail.