B.C. De Sloffe werkt samen met basisschool het Kompas

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Bouwclub De Sloffe bouwt dit jaar biobased en gebruikt dus alleen maar natuurlijke materialen. Het grootste deel van hun 'gerijke' bestaat deze keer uit karton en papier maché. De bouwers krijgen er bovendien bijzondere hulp bij.

Het werken met deze materialen is voor de bouwclub nieuw, hoe oud die technieken ook zijn inmiddels. Onderdeel van het er aan wennen is uitzoeken hoe de materialen bewerkt kunnen worden en dat lukt al aardig maar er moet nog veel gebeuren. De Vastenavend valt ook nog eens vroeg dus hulp was welkom. De bouwers wendden zich daarom tot juf Chantal van basisschool het Kompas. Zij vond het een leuk idee om samen met de leerlingen mee te mogen helpen aan een creatie die ook in de optocht te zien is.

Enthousiast

Zo gezegd zo gedaan! Vorige week is Ronald de Nijs, bouwer van B.C. De Sloffe, in groep 8 een workshop papier maché gaan geven. Na de workshop zijn de leerlingen vol enthousiasme aan de slag gegaan en ondanks dat deze week de cito toetsen in volle gang zijn hebben ze er toch tijd voor vrij weten te maken. Hun creaties zijn straks, tijdens de Bergse Optocht, te bewonderen op het op het gerijke (de wagen) van B.C. De Sloffe.

Foto's: B.c. De Sloffe