Bariatrisch Centrum neemt na brand intrek in polikliniek Etten-Leur

Patiënten die een afspraak hebben in het Bariatrisch Centrum Zuid West Nederland in Bergen op Zoom kunnen vanaf maandag 3 juli terecht in Bravis polikliniek Etten-Leur.

Het Bariatrisch Centrum en het Bravis ziekenhuis zochten samen een vervangende locatie, nadat woensdagavond 28 juni brand het gebouw in Bergen op Zoom fors beschadigde. Operaties en telefonische afspraken konden gewoon doorgaan, maar voor de poliklinische afspraken is een tijdelijke, alternatieve locatie nodig. Patiënten worden persoonlijk op de hoogte gesteld als hun afspraak wijzigt.

Woensdagavond 28 juni brak rond 22.00 uur brand uit op de benedenverdieping van het gebouw aan het Boerhaaveplein 7 in Bergen op Zoom. Door snel optreden van de beveiliging van het Bravis ziekenhuis en de hulpdiensten kon de brand snel worden geblust. Toch ontstond grote schade aan het pand, waar poliklinische afspraken en therapie plaatsvinden. Daarop gingen het Bravis ziekenhuis en het Bariatrisch Centrum op zoek naar een tijdelijk onderkomen. Dat is snel gevonden in de ruimtes van de Bravis polikliniek aan Schoonhout 215 in Etten-Leur.

Tijdelijke oplossing

Medisch manager en bariatrisch chirurg Pierre Feskens is blij met deze tijdelijke oplossing: “Natuurlijk schrok ik enorm toen ik woensdagavond werd gebeld dat er brand was uitgebroken in ons gebouw. Gelukkig was op dat moment niemand in het pand aanwezig. Dankzij de vervangende locatie kunnen naast de operaties en de telefonische afspraken ook de poliklinische afspraken doorgaan. We zullen op sommige punten nog wel verder moeten zoeken naar een oplossing, zoals voor de fysiotherapie die we aanbieden. We proberen afspraken voor patiënten te bundelen, zodat hinder zoveel mogelijk beperkt blijft.”

Adequate optreden

Albert-Jan Mante, bestuurder van het Bravis ziekenhuis, bedankte woensdagavond ter plaatse onder andere de beveiligers, verdere Bravis-medewerkers en de hulpdiensten voor hun adequate optreden. “De materiële schade is groot. Gelukkig is de veiligheid van patiënten en medewerkers nooit in gevaar geweest. Dankzij ieders flexibiliteit en oplossingsgerichtheid had de brand geen gevolgen voor de zorgverlening aan onze patiënten.”