Basisschool Anton van Duinkerken houdt succesvolle Winterfair voor het goede doel

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Op donderdag 26 januari, het was ijzig koud, zette basisschool Anton van Duinkerken de deuren open. Leerlingen en hun families en buurtbewoners waren welkom op de Winter Fair, die de school organiseerde. Elk jaar kiest de school voor een evenement waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. En het liefst wordt het elk jaar op een andere wijze ingevuld. De keuze voor de Winter Fair bleek zeer geslaagd, met een opbrengst van 550 euro!

Van vijf tot zeven uur was het een gezellige drukte in de school. Elke leerkracht had in zijn of haar klas een winter-spel bedacht. De kinderen kochten bij binnenkomst een spellenkaart voor een klein bedragje. “De leerlingen vinden het leuk, om kris-kras door de school te mogen lopen en in elke klas iets leuks te kunnen doen, ze zijn erg enthousiast”, aldus Peggy Raaijmakers, de stuwende kracht achter dit initiatief.

Verrassend

Het aanbod van de spellen was heel afwisselend en natuurlijk voor elke leeftijd wat leuks. Ski-lopen in de sneeuw van bloem en suiker en dus oppassen dat je niet zou vallen. Een quiz over de typische Hollandse Winter op het digi-bord. Rekensommen maken en heel snel sneeuwvlokken tellen. IJsblokjes met stokjes uit een wak vissen. “Hele leuke spelletjes, die je thuis nooit doet”, zo lieten de meisjes uit groep 6 weten.

Natuurlijk was er ook allerlei winters-lekkers, tegen een kleine vergoeding. Ouders en leerkrachten deden hun uiterste best. In de school rook het heerlijk naar wafels, knakworst en chocomelk. Voor ouders, leerlingen en leerkrachten een leuk en gezellig moment om elkaar te ontmoeten in de school!

Foto's: Basisschool Anton van Duinkerken