Bedrijven helpen starters in één dag op weg

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

WEST-BRABANT – Succesvolle ondernemers in de regio vinden het belangrijk om starters op weg te helpen. Dat doen ze door hun kennis te delen op donderdag 26 oktober tijdens de Starters Expeditie.

Startende ondernemers leren in één dag alles over het ondernemerschap van experts in de regio. Van juridische zaken tot administratie en (online) marketing. “Met deze expeditie kunnen zij zich volledige focussen op de ontwikkeling van hun bedrijf en daar direct voordeel mee op te doen”, zo stelt Koen Oosterwaal, projectleider van de StartersCentra West-Brabant. “In april 2017 gingen we voor de eerste keer op expeditie met starters. De reacties waren zeer positief vandaar dat we hier de StartersCentra West-Brabant hier een vervolg aan geven. Tijdens de Starters Expeditie bezoeken ondernemers bedrijven in de regio. Ze krijgen daar gerichte informatie en tips waar ze direct mee aan de slag kunnen gaan. Daarnaast kunnen ze al hun vragen voorleggen en hun plannen toetsen.”

Interactief programma voor ondernemers

Hoe benader ik klanten? Voor welke rechtsvorm moet ik kiezen? Hoe zorg ik voor een goede administratie? Hoe bouw ik online meer naamsbekendheid op? Dit zijn enkele vragen die starters bezighouden. Tijdens de expeditie krijgen ze hier antwoord op van deskundigen die hier heel veel over kunnen vertellen. StartersCentra West-Brabant brengt partners in de regio in contact met starters door middel van een compleet en interactief programma. Koen: "Dat maakt de Starters Expeditie uniek.”

Deelname

Deelname aan de Starters Expeditie bedraagt € 49,95 inclusief vervoer, lunch en borrel. Hiermee wil de organisatie de drempel zo laag mogelijk houden. Starters kunnen zich aanmelden op de website www.starterscentrawestbrabant.nl/startersexpeditie.

Meer kans op succes

Bij het starten van een onderneming komt heel wat kijken. De StartersCentra West-Brabant ondersteunen starters in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht hierbij. Soms direct bij de start, maar ook als ze al wat langer bezig zijn. Starters kunnen hun vragen voorleggen of deelnemen aan workshops en netwerkbijeenkomsten. Ook is het mogelijk om gecoacht te worden door een ervaren ondernemer. Met deze kennis vergroten startende ondernemers de kans op succes en groei van de onderneming.

Meer informatie? www.starterscentrawestbrabant.nl

De Starters Expeditie wordt mogelijk gemaakt door gerenommeerde bedrijven in de regio waaronder Accon AVM, Altorffer Drukkerijen, Business Post, ClickR Internetcampagnes, Easyspaces, ESJ Accountants, Haans advocaten, iVision, Koen Mol Fotografie, Lantack Network Solutions, Panoramawereld, Prisma Advocaten, Rabobank Zuidwest-Brabant, Studio Ibizz en Van Kreij Notariskantoor.

Foto: StartersCentra West-Brabant