Belastingsamenwerking West-Brabant scoort tegenwoordig goed

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

WEST-BRABANT – De Waarderingskamer controleert en beoordeelt in Nederland de uitvoering van de Wet WOZ door gemeenten en belastingsamenwerkingen. In de afgelopen vier jaar zijn bijna honderd gemeenten door de organisatie op de vingers getikt, veelal voor het vaststellen van de WOZ-waarde. In West-Brabant blijkt het al enkele jaren wel voldoende op orde te zijn.

De Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) heeft al sinds 2016 de waardering 'goed', laat de organisatie in een persbericht weten. Dit betekent dat WOZ-taxaties hier van goede kwaliteit zijn en op de belangrijkste onderdelen aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen. Deze score geldt voor alle gemeenten waarvoor de BWB de WOZ werkzaamheden verricht: Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Woensdrecht en Zundert.

Verbeteringen

Peter Stoffelen, directeur van de Belastingsamenwerking West-Brabant, is trots op de goede score. “Onze organisatie voerde de afgelopen jaren veel verbeteringen door. We ontwikkelen continu de kwaliteit van werkprocessen. Daarnaast investeren we permanent in onze medewerkers en in goede applicaties en gegevens.”

Zelf controleren

BWB gaat een nieuw instrument inzetten: de digitale tool WOZ Voormelding. Woningeigenaren hebben vaak een prima beeld van de actuele staat van hun pand. Met een interactieve voormelding krijgen zij ruim op tijd de kans om die gegevens digitaal te controleren. Ze bekijken in het systeem de objectkenmerken van hun woning, zoals een dakkapel, het bouwjaar, de inhoud en een aanbouw. Vervolgens zijn er twee mogelijkheden: ze kunnen aangeven dat de gegevens kloppen of ze kunnen wijzigingen doorgeven. Met deze controle verbeteren de geregistreerde gegevens en kan de WOZ-waarde nauwkeuriger berekend worden. Bovendien voorkomt het bezwaren en correcties achteraf.

Stockfoto: Pixabay / Harry Strauss (Image4you)