Belgisch tv-programma Terzake laat ook Bergse politiek aan het woord over Doel

BERGEN OP ZOOM – Op het Belgische tv-net Canvas is op doordeweekse dagen het actualiteitenprogramma Terzake te zien. In de uitzending van maandag 4 januari ging het onder meer over de onrust omtrent kerncentrale Doel. Daarbij kwamen ook Bergse politici aan het woord.

Update 1, 20.33 uur

Zowel Evert Weys van GBWP als Peter van den Ouden (GroenLinks) en VVD fractievoorzitter Gertjan Huismans hebben zich, net als veel andere partijen, inmiddels diverse malen bezorgd uitgelaten over de 'kwestie Doel'. Om beurten gaan hier reactoren dicht en weer open wegens mankementen. De zorgen over de veiligheid zijn groot in de wijde omtrek.

Veel Belgische media besteden momenteel aandacht aan het feit dat ook Nederland inmenging wil in de procedures en veiligheidsvraagstukken omtrent de kerncentrale. Mede daarom werd Huismans vandaag geïnterviewd door het programma Terzake, liet hij op Facebook weten. Zijn politieke collega's Weys en Van den Ouden waren eveneens in beeld om hun zorgen te uiten. De uitzending is via de website van het programma terug te zien.