Inschrijven optochten Altere

HALSTEREN – Er trekken zowel een intocht als een optocht door het dorp tijdens de Alterse Vastelaoved periode. Wie er aan mee wil doen kan zich vanaf nu weer aanmelden.

Op zaterdag 6 februari 2016 arriveren de Alterse leutvorst Prins Ambrosio IX en zijn Nar aan het Burg. Mastboomplein. Aangevoerd door de LaForce rijdt de Prins vervolgens samen met de Spinooltjes in optocht naar het Oude Raadhuis. Na het voorlezen van de 11 gebooje door de Grootste Boer, volgt in ’t Leut’ol De Wittenhorst de kindercarnaval met het toneelstukje en de prijsuitreiking van de Kinderoptocht!

Spinooltjes tot en met 12 jaar kunnen zich aanmelden voor deelname aan de Kinderoptocht, waarbij fantastische prijzen zijn te verdienen. Voor meer informatie en inschrijven kan men terecht op de website van de Stichting Alterse Carnaval. Telefonische informatie is te verkrijgen via tel 0164-244470. Aanmelden kan tot en met 3 februari.

Leutstoet

Op zondag 7 februari 2016 trekt de Alterse Optocht door de straten. Deze wordt opgesteld in de Burg. Elkhuizenlaan en vangt aan om 14:11 uur. Deze leutstoet bestaat uit een reclameoptocht en ‘De Vastelaoved Optocht’. Wie hier aan wil deelnemen kan zich opgeven bij de commissie Optocht van de Stichting Alterse Carnaval, op zaterdag 16 januari 2016 tussen 16.00 en 17.00 uur in Café De Beek te Halsteren. Inschrijven voor zowel de intocht, reclameoptocht als de optocht is ook mogelijk via www.stichtingaltersecarnaval.nl.