Bergen op Zoom na Amsterdam en Den Haag best bezocht tijdens monumentenweekend

BERGEN OP ZOOM – Een opsteker voor de gemeente, de vrijwilligers en alle organisaties die zich hebben ingezet om van Kunsten in de Monumenten een succes te maken. Alleen Amsterdam en Den Haag haalden dit weekend iets meer bezoekers.

Verdeeld over Nederland bezochten dit jaar 950.000 mensen de Open Monumentendag-activiteiten, die op veel locaties overigens over twee dagen verdeeld waren. Zo ook in Bergen op Zoom, dat er met Kunsten in de Monumenten en PopMonument een nog bredere invulling aan heeft gegeven. En met resultaat, zo blijkt uit berichten van onder meer NU.nl en de NOS. Met 30.000 bezoekers zijn alleen Den Haag (32.000) en Amsterdam (38.000) drukker bezocht.

Iets minder bezoekers

Volgens beide websites bevonden zich onder de bezoekers veel gezinnen met kinderen, toeristen en expats. Onze redactie bezocht ook meerdere activiteiten en zag daarnaast tevens veel lokale en regionale bezoekers. Dat het totale aantal iets lager ligt dan vorig jaar wordt aan het slechtere weer geweten door de landelijke organisatie.