Bergse bouwers krijgen bezoek van Corsoacademie Zundert

BERGEN OP ZOOM – Er is de laatste jaren steeds meer sprake van uitwisseling tussen bouwers van verschillende soorten optochtwagens in Noord-Brabant. Dinsdagavond kwam een delegatie van de Corsoacademie Zundert eens kijken hoe dat in Bergen op Zoom gebeurt.

De Corsoacademie Zundert wil een kweekschool zijn voor jonge, talentvolle bouwers en ontwerpers van met name bloemencorso-wagens. Toch zijn er volop overeenkomsten tussen toegepaste technieken, ideeën en vormen. Anderzijds zijn er ook de nodige verschillen, en om beide redenen valt er veel van elkaar te leren. Er 'lenen' zelfs al clubs ontwerpers van elkaar. Vorig jaar bracht bouwclub De Watertore zelfs een wagen op straat die door een Oeteldonkse ontwerper was getekend.

Steeds vaker zoeken bouwers en ontwerpers elkaar op, om kennis en inspiratie op te doen. Dinsdagavond was het de beurt aan een aantal Bergse bouwers om hun corso-collega's te laten zien wat ze aan het creëren zijn voor de aanstaande Optocht. Die vonden het zeer interessant om eens in de Bersge 'keuken' te kunnen kijken.

Foto's: René Kools