Bergse jeugd haalde 1400 kerstbomen op

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN – Woensdagmiddag deelde wethouder Yvonne Kammeijer prijzen uit aan een flink clubje Bergse kids, dat begin januari heel veel kerstbomen wist in te zamelen. Ze werd geflankeerd door Robert Deliën van het Natuurpodium Brabantse Wal, dat ook een aantal prijzen beschikbaar stelde.

Er zijn heel veel kerstbomen ingezameld, vertelde de wethouder in de hal van Intratuin Halsteren aan haar jonge publiek. En dat is goed want die worden duurzaam verwerkt tot houtsnippers voor tuinpaden. Ze vroeg aan de kids wat 'duurzaam' eigenlijk betekent. Een jongen wist het wel: 'Dat het niet te duur is maar wel heel lang mee gaat.' Dat rekende de bestuurder goed. Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking.

Veel opgehaald

Er zijn maar liefst 1400 kerstbomen opgehaald door de jeugd, aldus Kammeijer, en dat is 70 procent van het totaal aantal ingezamelde bomen. Een flink deel dus en daarom waren er niet alleen drie hoofdprijzen maar ook een aantal eervolle vermeldingen. Die kregen allemaal een waardebon en activiteiten van het Natuurpodium en Stayokay aangeboden.

De kids van de Faurestraat hebben 100 bomen ingezameld, de Bergse Ninja's 112 exemplaren en een groep kinderen van de Bergse Plaat kwam met 140 kerstbomen op de proppen. Zij kregen allemaal een Natuurpodiumprijs overhandigd.

De hoofdprijzen

Vervolgens riep wethouder Kammeijer de nummers drie, twee en één bij zich, nauurlijk ook in die volgorde. Er waren twee derde prijzen, omdat beide teams 150 bomen hadden opgehaald. Dat waren Maaike en Kevin en het duo Fleur en Bram. Zij kregen een waardbon van 50 euro. Vervolgens mocht Bethsaïda naar voren komen, voor de tweede prijs. Zijn won een waardebon van 75 euro voor het ophalen van 155 bomen. Daar had ze natuurlijk wel wat hulp bij gehad.

En toen was het tijd voor de nummer één. Dat bleek een heel gezelschap, dat zich Groep Aardappel had genoemd, uit Fort Zeekant. Dit team kreeg een waardebon van maar liefst 100 euro en, net als alle andere boom-ophaal-helden, een stevig applaus van de aanwezigen.