Ruim 66.000 euro aan donaties uit Rabobank Coöperatiefonds

BERGEN OP ZOOM – Onlangs heeft in het Theatercafé van De Kring te Roosendaal de uitreiking plaatsgevonden van de donaties vanuit het Rabobank Coöperatiefonds over de tweede helft van 2017. Bij deze uitreiking ontvingen 21 organisaties uit Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht uit handen van directievoorzitter Ed Vreman een cheque voor hun project. Totale waarde van de donaties bedroeg in deze tweede helft ruim 66.000 euro.  
                            
Drie keer per jaar zijn verenigingen en stichtingen uit het werkgebied van de bank in de gelegenheid om een verzoek in te dienen voor een financieel “steuntje in de rug”, waardoor een bijzonder project gerealiseerd kan worden. De leden van de bank brengen vervolgens stemmen uit op de vereniging of stichting waarvan zij vinden dat deze ondersteuning verdient. Elke uitgebrachte stem vertegenwoordigt een geldwaarde. En zo kregen de 21 organisaties een geldbedrag dat varieerde van 775 euro voor de Stichting Bergse Pepernotenbrigade tot een bedrag van 7.500 euro voor Vrienden van Hospice de Markies.

Doelstelling van het fonds

Het coöperatiefonds van Rabobank Zuidwest-Brabant bevordert en ondersteunt initiatieven die gericht zijn op versterking van (sociaal)economische, culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in haar werkgebied. Daaronder valt de gemeente Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal. Jaarlijks gaat een deel van de winst die de bank boekt naar het coöperatiefonds. In de eerste helft van 2017 kregen 15 organisaties uit Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht ook al 66.000 euro gedoneerd als ondersteuning voor hun initiatieven.