Bewoners woning Benedenbaantje bevangen door ‘gaslucht’

Rond kwart voor elf gingen hulpdiensten in allerijl naar een woning aan het Benedenbaantje, waar de aanwezigen bevangen zouden zijn door koolmonoxidedamp. Omwonenden vermoeden echter een andere reden van de bedwelming: het zou gaan om een uit de hand gelopen tienerfeest met overdadig drugs- en drankgebruik.

BERGEN OP ZOOM – Hulpdiensten zijn zaterdagavond met spoed naar het Benedenbaantje gegaan nadat bewoners van een woning door gaslucht bevangen zouden zijn, mogelijk koolmonoxide. Een aantal mensen zou ter plaatse zijn behandeld in een ambulancepersopneel. Het is niet bekend om hoeveel slachtoffers het gaat en hoe ernstig zij er aan toe zijn. Volgens omstanders zou de werkelijke reden van de bedwelming liggen bij overmatig drugs- en drankgebruik; het zou gaan om een uit de hand gelopen feestje van minderjarige jongeren in een leegstaand pand. De hulpdiensten en politie hebben nog geen mededelingen gedaan over de toedracht.

Omstreeks kwart voor elf 's avond kreeg de brandweer melding en ging met een spuitwagen naar het appartementencomplex aan het Benedenbaantje. Ook zijn de politie en twee ambulances gewaarschuwd, die kort na elkaar aankwamen. Het voorval zorgde voor consternatie in de buurt; het bewuste appartement zou in de wijk bekend staan als een probleemwoning, die voor overlast zorgt. Het leegstaande pand zou al geruime tijd te koop staan en gebruikt worden voor feesten. Naar verluidt zijn enkele slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis. Ook zou er kort sprake zijn geweest van inzet van een traumahelicopter, maar hiervan is uiteindelijk afgezien.

Update: 01.15 uur