BSD-fractie over midgetgolfbaan-debat: ‘minachting van de raad!’

BERGEN OP ZOOM – Met een gepeperde brief aan het college heeft raadslid Piet van den Kieboom namens de BSD-fractie hun ongenoegen geuit over de wijze waarop met name wethouder Arjan van de Weegen zich opstelt in de kwestie rondom de midgetgolfbaan in Meilust. Een dag na een debat hierover moesten de raadsleden uit de krant nieuwe informatie vernemen, die volgens de BSD al bekend was toen er over werd gesproken.

Er hebben zich vier kandidaten gemeld voor het eventueel voortzetten van de midgetgolfbaan en de raad heeft het college opdracht gegeven met die partijen serieuze gesprekken aan te gaan. Piet van den Kieboom schrijft dat zijn fractie tot haar grote verbazing de vrijdag erna in de krant las dat er een Halsterse ondernemer daar een compleet nieuwe baan wil aanleggen en dat daarom de Bergse locatie wel dicht zou kunnen, volgens wethouder Van der Weegen. Daar is de avond ervoor door het college niets over gezegd. Terwijl het weergegeven interview al plaats gevonden moest hebben, anders had het die ochtend nooit in de gedrukte krant kunnen staan. Daarover is de BSD behoorlijk verbolgen. Van den Kieboom: "Als het college zo met de raad omgaat, kan er volgens onze fractie maar één conclusie getrokken worden: minachting van de raad!"

Geheime afspraken

De BSD'er wil weten sinds wanneer het college op de hoogte was van de plannen voor een midgetgolfbaan in Halsteren en of er wellicht zelfs afspraken zijn gemaakt over sluiting van de Bergse minigolflocatie. Tevens vraagt Van den Kieboom zich af of de meegegeven opdracht van de raad wel serieus wordt genomen. Die droeg het college immers op om met de vier kandidaten voor de Bergse locatie te gaan praten. De BSD verwacht op korte termijn antwoorden, meldt het raadslid afsluitend.