Biedt leegstand in de binnenstad juist nieuwe kansen?

BERGEN OP ZOOM – In 2014 won de gemeente Bergen op Zoom de BNG Bank Erfgoedprijs. Die wordt jaarlijks toegekend vanwege goed beleid op het gebied van erfgoed. In 2016 gaat die erkenning naar een ander, maar als voormalig winnaar is de gemeente gastheer voor de uitreiking van dit jaar. Dat gaat gepaard met een symposium met 'Levendige binnenstad? Leegstand als kans!’ als prikkelend thema.

Op 17 maart 2016 wordt in schouwburg De maagd bekend gemaakt wie de BNG Bank Erfgoedprijs 2016 wint: Arnhem, Beesel, Haarlemmermeer, Heerlen of Tiel. Voorafgaand aan de uitreiking organiseert de gemeente Bergen op Zoom, samen met Provincie Noord-Brabant en Kunsten ’92 een symposium over de toekomst van het centrum.

Diverse sprekers lichten toe hoe vitaliteit van binnensteden ondanks leegstand behouden kan worden. Aan bod komt hoe de aanwezigheid van monumenten daarbij een rol kan spelen, hoe omgegaan zou kunnen worden met grote leegstaande erfgoedcomplexen en wat de wisselwerking is tussen herbestemmings- en bouwprojecten in de binnenstad en het buitengebied. KijkopBergenopZoom.nl is daar natuurlijk bij en is benieuwd naar mogelijke plannen, ideeën en voorstellen van lezers. Stuur ons gerust een mail* daarover.

* Anonieme inzendingen nemen we niet in behandeling.