SP demonstreert 20 januari tegen Doel

BERGEN OP ZOOM – De SP Bergen op Zoom/Brabantse Wal roept op tot actie tegen de kerncentrale in Doel. Op 20 januari -de dag waarop Nederlandse en Belgische inspecteurs de centrale bezoeken- is er 's middags de demonstratie 'Stop Kerncentale Doel', aan de Boulevard in Bergen op Zoom. Namens de SP doet Cora Stolk een publieke oproep aan tegenstanders van kernenergie om dan aanwezig te zijn. Iedereen is welkom.

De bijeenkomst is tussen 14.00 en 17.00 uur en wordt georganiseerd door één van de SP-leden, vertelt Cora. Het programma met sprekers en activiteiten voor deze middag staat nog niet vast, maar het belangrijkste is om als samenleving in groten getale aanwezig te zijn. "Door massaal samen te komen laten we zien dat we vóór een snelle sluiting van de kerncentrale zijn." De SP maakt van de gelegenheid gebruik om ook een oproep te doen aan progressieve Bergenaren, die zich willen inzetten voor een sociale samenleving, om zich als vrijwilliger bij de SP te melden. "Juist nu hebben we menskracht hard nodig om dit soort acties te kunnen voeren", zegt Cora.

Informatieavond Raaijberg op 19 januari

Ook politici van andere partijen hebben aangegeven die middag aanwezig te zijn, ter ondersteuning van de actie. De avond ervóór, op dinsdag 19 januari, is er ook een informatiebijeenkomst in zaal de Raaijberg over de kerncentrale, georganiseerd door milieufederaties en Benegora. Hier spreekt onder meer Peter van den Ouden, raadslid voor GroenLinks en één van de initiatiefnemers van de West-Brabantse 'burgemeesterslobby' richting Den Haag. Ook woordvoerders van PvdA, D66, GBWP, BSD en VVD hebben aangegeven naar deze informatieavond te gaan.

Voor meer informatie over de demonstratie van 20 januari, zie de facebookpagina van 'Stop Kerncentale Doel'

Foto: Chris van Klinken ®