Bij voldoende inschrijvingen start met elektrische deelauto’s in Bergen op Zoom

In oktober heeft er een interessepeiling plaatsgevonden voor elektrische deelauto’s in de Gemeente Bergen op Zoom. Uit de interessepeiling blijkt dat er veel belangstelling is om met deelauto’s aan de slag te gaan.

De gemeente Bergen op Zoom en OnzeAuto hebben een aantal locaties vastgesteld waar deelauto’s geplaatst kunnen worden. Als er voldoende inschrijvers zijn worden begin 2023 op deze locaties deelauto’s geplaatst!

De interessepeiling is ingevuld door 477 personen. 247 respondenten hebben laten weten geïnteresseerd te zijn in het delen van een auto met buurtgenoten. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de verwachte lagere kosten, de geleverde bijdrage aan het milieu en het creëren van meer ruimte op straat. Van de geïnteresseerden willen 71 mensen het liefste zo snel mogelijk starten. Mensen die nog niet direct willen starten willen eerst hun eigen auto verkopen of willen eerst ervaren hoe het is om auto’s te delen.

Op basis van de uitkomsten van de interessepeiling en de beschikbaarheid van laadpalen is er een aantal locaties vastgesteld. Bij voldoende inschrijvingen wordt daar begin 2023 gestart met elektrische deelauto’s:

  1. Centrum: Nabij Gemeentehuis
  2. Noordgeest: Rijsselbergen parkeerplaats
  3. Warande: Beukenlaan nabij Medisch centrum de Poort
  4. Bergse Plaat: Lepelaar
  5. Halsteren: Bij sporthal de Kannebuis

De deelauto is ideaal voor mensen die hun 2e auto weg willen doen, maar meestal ook geschikt voor mensen die overwegen hun 1e auto te verkopen. Iedereen met een geldig rijbewijs mag meedoen. Er is een rijtegoeden model met verschillende  rijtegoeden: voor incidentele gebruikers en ook voor intensieve deelnemers (2 of 3 dagen per week). Iedere gebruiker kiest een rijtegoed met een daarbij passend uurtarief. Er wordt per locatie bekeken of er voldoende mensen zijn die zich hebben ingeschreven om een deelauto te kunnen plaatsen. Deelnemers krijgen toegang tot meerdere deelauto’s in Bergen op Zoom, zodat er altijd een passende auto beschikbaar is! De interesse in andere wijken houden we ook in de gaten. Bij voldoende aanmeldingen kan daar gestart worden met een deelauto.

Meer informatie en voorinschrijven kan op de website van Onzeauto.