Binnenkort gaan de ICB’ers weer langs de deuren voor bijdrage Vastenavond

BERGEN OP ZOOM – Een dezer dagen valt de 'Schooibrief' op alle Bergse deurmatten of in brievenbussen. Daarmee kondigen de ICB'ers van de Stichting Vastenavend aan dat ze weer komen vragen om een jaarlijkse bijdrage voor de organisatie van het feest.

De ruim 200 vrijwilligers van de ICB hebben dinsdag 29 december tekst en uitleg gekregen over de gang van zaken dit jaar, zodat ze beslagen ten ijs en op pad gaan. Vanaf 2 januari kunnen ze op de stoep staan met de vraag of de Krabben ook dit jaar weer wat overhebben voor de komende 'edisie'. De ICB'ers laten weten in een persbericht: "Zonder de gulle gift van de Krabbe is het simpelweg niet mogelijk om het leutigste feest van de stad naar behoren te laten marcheren." Overigens komen deze vrijwilligers niet alleen maar halen, ze komen -later dit jaar- ook brengen. Op vrijdag 22 januari bezorgen ze de Vastenavendkrant.

De tekst van de 'Schooibrief':

Beste Krabbe,
DE VASTENAVENDVIERDAAGSE KOM T’R AAN !
Zet oew wandelschoene, sandale, petoffels, òòg akke of trouwschoene avast mar klaar! Want ge wit: 't is ommes bekant wir Vastenavend en die is t’r bij ons in alle mate! Ok al leefde nie op gròòte voet, mette Vastenavend wor voor iederéén de ròòie lòòper uitgeleed, kunde oew tééne de vrije lòòp late en verdiende ammaal 'n medallie.
Mar in de aanlòòp mot 'r netuurlek nog 't één en 't ander gebeure. Kek, dèèrom komme de lòòpjonges en lòòpmeskes van de ICeeBee (Incasso Burgerij) binnekort bij oe lengst. Leg d’oew sentjes avast klaar en gif gul voor da Berregse féést waar me messenalle stikgròòtseg op zijn. Zó gròòtseg damme dees jaar zinge:

ME LÒÒPE D'R MEE WEG!

Avast artelek bedankt!
De Finansjele Kemissie van de STICHTING VASTENAVEND