Binnenstadslab-nieuws: Joyce Nieuwehuijse wint Shopstars

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Donderdag 15 december zond ZuidWest TV de finale uit van het tv-programma Shopstars, een coproductie van deze omroep en het Binnenstadslab. Weken achtereen konden kijkers een viertal starters volgen, in het opzetten en vormgeven van hun bedrijf maar ook bij het uitvoeren van speciale opdrachten. Er kon er maar één als beste uit dat wedstrijdelement komen en dat bleek Joyce Nieuwenhuijse met haar bedrijf Sterck Merck.

Het wel en wee van vier starters was het hoofditem van het programma Shopstars. Ze kwamen aan het woord over hoe en waarom ze hun winkel waren begonnen en waar ze zoal tegenaan liepen. Maar er waren ook opdrachten, zoals het zorgen van zo veel mogelijk aandacht voor je bedrijf op social media. De vier deelnemers waren Sanne Feenstra (concept store Kweek), Joyce Nieuwenhuijse (Sterck Merck), Sylvia de Werker (concept store leef!) en Angelique van der Wilt (Goodmorning Sunshine).

Eigenlijk zijn het allevier winnaars natuurlijk. Mee durven doen, je zo kwetsbaar opstellen, een winkel beginnen én meteen maar in zo'n tv-programma tijd steken; het zijn sowieso Shopstars! Maar van de opdrachten die bij de uitzendingen hoorden bleek Joyce het best gescoord te hebben. Ze werd er hartelijk voor gefeliciteerd, ook door wethouder Patrick van der Velden, en is erg blij met die eer.

Winkelhelden

Ik het programma was eveneens steeds aandacht voor de zogeheten 'Winkelhelden'. Dat zijn door binnenstadbezoekers aangemelde ondernemers of medewerkers die bovengemiddeld goed voor hun klanten zorgen. Mensen konden hen nomineren en er bleven uiteindelijk vijf bedrijven over: schoenmakerij en sleutelservice Saddlers*, Tapavino, 't Pakhuis / 't Rondje, Mijn Lievelingskleding en Hippe Zaken.Uit deze vijf Winkelhelden wordt ook nog dé Winkelheld van 2017 gekozen. Van 1 februari tot 1 maart hangen in de binnenstad door fotografe Annemarieke van Peppen gemaakte portretten van deze genomineerde Winkelhelden, met daarbij uitleg waarom zij door inzenders verkozen zijn. Via Facebook en de website van het Binnenstadslab kan dan worden gestemd.

* Hierover volgt nog een artikel

Je kunt de Shopstars finale hier terugkijken.

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.