Binnenstadslab-nieuws: Runnersworld is here to stay!

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM –

Het was even schrikken, voor Elise Wildhagen en Maykel Hereijgers, toen ze ineens merkten dat hun Runnersworld winkel werd genoemd in een artikel over franchisers die de formule verlaten. “Hier is niets aan de hand”, verzekeren ze. “Wij zijn heel blij met de nieuwe koers en gaan daar juist super enthousiast mee door.”

Op dinsdag 26 juni ging Elise online omdat ze de openingstijden van hun winkel aan de Lindebaan wilde aanpassen. Tot haar grote verbazing zag ze een artikel waarin werd aangekondigd dat een flink aantal vestigingen de Runnersworld formule gaat verlaten en daar werd ook haar winkel in genoemd. In de titel zelfs. “Ik wist niet wat ik las”, vertelt ze. “En bijna meteen werd ik gebeld.” Het was het eerste bezorgde telefoontje van een flink aantal klanten maar ook bijvoorbeeld Spado, waarmee Maykel en Elise nauw samenwerken. Ze konden iedereen geruststellen. Deze Runnersworld vestiging blijft. Ze zijn beiden juist heel enthousiast over de nieuwe aanpak.

Past alleen maar beter

Vanwaar dat enthousiasme? Maykel vertelt: “Het is een hele sterke formule, de grootste van Nederland en die ligt goed bij de doelgroep. De nieuwe koers past zelfs nog beter bij wat wij al deden. Het moet veel meer een ‘community’ worden, waarin met en voor klanten van alles wordt georganiseerd.” Dat is voor de Bergse Runnersworld vestiging inderdaad bepaald niet nieuw. Er zijn bijvoorbeeld al heel wat loopgroepen vanuit hier in het leven geroepen en de Night Run in december is een groot event dat bijna iedereen kent. Elise: “Voor ons betekent de nieuwe formule vooral dat we nog een aantal kleine aanpassingen doen in de inrichting.” Ze herkent zich helemaal niet in de klacht van de weggelopen franchisenemers dat je beperkt wordt in het zelf samenstellen van je assortiment. “Wij hebben daar alle vrijheid in en hebben het aangepast op wat onze klanten in de regio zoeken.”

Veel plezier

Elise woont in Prinsenbeek en Maykel in Rijsbergen. Ze zijn wel allebei verknocht geraakt aan Bergen op Zoom en de binnenstad. “Het is hier heel gemoedelijk. We hebben hele persoonlijke contacten met veel klanten, die bijvoorbeeld komen vertellen hoe een wedstrijd voor hen afliep”, vertelt Maykel. Zijn compagnon vult aan: “We zijn ook onder de indruk van wat de gemeente, vaak via het Binnenstadslab, allemaal doet voor de stad en de ondernemers. Ik heb wel eens de indruk dat veel mensen echt niet in de gaten hebben hoe veel dat is.”

Ze zitten hier dus goed, aan de rand van het winkelgebied. Waar klanten, die bijna allemaal gericht hun vestiging bezoeken, goed kunnen komen. Met de fiets, de auto maar ook lopend natuurlijk. Een prima plak om hun persoonlijke service en adviezen op maat te verzorgen, vinden ze allebei. “Wij blijven zéker een Runnersworld winkel en gaan hier ook niet zo maar weg”, klinkt het overtuigd.

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.