Binnenstadslab-nieuws: Shopstar Sylvia de Werker vaart een eigen koers

BERGEN OP ZOOM – Ze is wel een starter die nog met een eigen winkel moet beginnen maar gaat dat niet in de conceptstore doen waar twee van haar medekandidaten staan. Sylvia de Werker gaat een eigen koers varen door zelf een zaak te openen, waar overigens ook weer plaats is voor andere ondernemers. Het wordt een soort mini-warenhuis met vooral lifestyle, gerestylede meubels en woonaccessoires. Hoe dat vorm krijgt zal te zien zijn in het tv-programma Shopstars.

Sylvia werkte als visual merchandiser bij V&D. Ze zorgde er voor de aankleding van de winkelruimte. Toen ze thuis kwam te zitten besloot ze werk te gaan maken van haar talent om oude meubels een nieuw leven te geven. Kasten, tafels en ander klein meubilair krijgen van haar een compleet andere look en uitstraling. “Ik werk graag en veel met kleur en maak altijd meerdere stukken, in een bepaalde sfeer en stijl, zodat het te combineren is.” De reacties waren meteen positief en er bleek vraag naar, vandaar dat Sylvia het avontuur wel aandurft en een eigen winkel gaat beginnen, waarschijnlijk in de Zuivelstraat. Ze is met een makelaar in onderhandeling.

Samen bied je meer

Het is een langgekoesterde wens, een eigen zaak, vertelt Sylvia: “De verkoop via Facebook en sites als Marktplaats ging zo goed dat ik nu wel moest bijna. Dus één en één is twee!” Ze gaat in haar winkel, die waarschijnlijk behoorlijk groot wordt en in ieder geval LEEF! gaat heten, ook andere verkopers letterlijk en figuurlijk de ruimte geven. “Mits ze aansluiten bij de sfeer en aanpak die ik voor ogen heb. Er zijn veel creatieve mensen die prachtige dingen maken. Als hun producten en de wijze waarop ze die willen aanbieden passen in mijn mini-warenhuis, kunnen ze vierkante meters bij me huren. Samen hebben we bezoekers en potentiële klanten alleen maar meer te bieden, in heel veel opzichten.” Ze heeft er zichtbaar veel zin in. “Wanneer we open gaan? Ik zet in op half november, wil natuurlijk voor de feestdagen klaar zijn.” Vooralsnog gaat ze op basis van een driemaandencontract huren, als starter. Mede daarom durft de kersverse onderneemster dit avontuur wel aan.

Shopstars

Ondanks alle drukte die gepaard gaat met het openen van een eigen winkel, doet Sylvia toch mee met het tv-programma Shopstars. “Heel veel tijd om daar over na te denken heb ik niet”, zegt ze eerlijk. “Toch vind ik het wel een mooie uitdaging. Ze vroegen vanuit het Binnenstadslab of ik er wat voor voelde en ik heb ja gezegd. Het levert vast wat bekendheid op voor m’n nieuwe zaak en het is een mooie kans om mensen eens te laten zien dat shoppen nog steeds superleuk kan zijn. Ik wil met LEEF! een beetje een thuisgevoel geven. Je kunt hier straks zelfs gezellig een kopje koffie komen drinken.” Het is vanaf 10 november allemaal te zien bij ZuidWest TV, in het programma Shopstars.

Shopstars is vanaf 10 november te zien bij ZuidWest TV.

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.