tanteLouise heeft een bijzondere attentie voor mantelzorgers: de Mantelzorgplant

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Het zijn er zo’n 1.500, een vrachtwagen vol. Vandaag worden ze door het transportbedrijf aangeleverd op de diverse locaties van tanteLouise. Volgende week worden ze in de verzorgings- en verpleeghuizen uitgedeeld aan alle mantelzorgers, als dank voor al het werk dat ze uit liefde voor een ander doen.

We hebben het hier over speciale planten voor speciale mensen; de mantelzorgers. “De inzet en toewijding van al die mensen is van onschatbare waarde”, zegt mantelzorgconsulent Petra Heijmans van tanteLouise. “Daarom  willen we in de Week van de Mantelzorg heel graag onze waardering tonen.” tanteLouise besteedt ruime aandacht aan de Week van de Mantelzorg.

Maandag worden in Avondvrede in Bergen op Zoom en Heideduin in Hoogerheide de mantelzorgers getrakteerd op koffie met gebak. En op een fraaie rode Anthurium, ook wel de Mantelzorgplant genoemd, inclusief een bedankje voor hun inzet. Dan begint een tournee langs de diverse locaties, die zijn hoogtepunt kent op donderdag 10 november, de officiële Dag van de Mantelzorg. “Daar maken we een feestje van”, zegt Heijmans. Op de locatie Stuijvenburgh worden om 18.30 uur de mantelzorgers ludiek ontvangen door het duo Meet en Greet, dat later op de avond nog een sketch voor ze op zal voeren. Ook hier is natuurlijk koffie met gebak.

Grote afsluiting

In Steenbergen wordt de Week van de Mantelzorg op zaterdag 12 november afgesloten met een grootscheepse manifestatie op het landgoed Arcadia aan de Afgeslechtedijk. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er voor alle mantelzorgers uit de gemeente een vrije inloop. Er zijn workshops en tal van ontspanningsactiviteiten. De organisatie is in handen van Steunpunt  Mantelzorg Steenbergen.

Foto's: Marc Molenaars / tanteLouise