Blog: De wachtkamer

De wachtkamer

De wachtkamer, letterlijk een kamer waar je vaak geduld moet hebben. Je komt er niet voor je lol en de harde stoelen verzachten het wachten ook niet. Of je nou naar het ziekenhuis, de dokter of de tandarts moet, er wordt je vriendelijk verzocht om in de wachtkamer te 'verblijven'.

Door: Annelies Voss

Met vreemde mensen om je heen, ieder met zijn eigen probleem, zit je daar opgescheept in een ruimte die vaak met wat kunstplanten, tijdschriften en soms een muziekje 'gezellig' is gemaakt. Ieder wacht daar met zijn eigen probleem en hoopt dat hij snel aan de beurt is. Het heeft altijd iets ongemakkelijks, je staart om je heen, wilt anderen ook niet aanstaren en vraagt je af waarom zouden de anderen hier zitten.

Wachten blijft een vervelend iets, zeker als je je niet lekker voelt. Een tijdje terug moest ik naar de huisartsenpost en ik was zelf erg beroerd, gaat er ook nog iemand overgeven. Die persoon kon er niks aan doen maar je gaat je er niet echt beter door voelen. Zoals ik al zei, het is niet anders, geduld is hierbij een belangrijke factor en aan de andere kant: wat is het fijn als je ziek bent en naar de dokter kunt gaan. Er zijn genoeg plekken op de wereld waar dit niet kan.

Ook kan de wachtkamer een moment zijn om contact te maken met een vreemde. Voor beide partijen gaat de tijd dan sneller en maak je van een vervelend moment toch nog een aangenaam moment. Dus de volgende keer als je in de wacht kamer zit, pak dan niet je telefoon uit je zak maar knoop een gesprek aan, al is het maar over het weer.

Liefs Annelies

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl