Blog: Wazig zicht

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina.

Wazig zicht

Sinds mijn veertigste draag ik een bril. Ja ik kon er niet meer omheen, mijn arm werd te kort en ik moest eraan geloven. Ach, een hippe bril op je neus is niets om je voor te schamen. Het is even wennen maar dan heb ik je ook wat, veeeeeel beter zicht namelijk.

Door: Annelies Voss

Nadeel is de winter, de beslagen brillenglazen blijven irritant. Ik ga van buiten naar binnen, zie alleen maar mist en niemand die mijn bril afwist. Even zoeken in je tas. Oh ja, daar is het doekje dat verlichting zal geven in mijn wazige toestand.

Doekje

Zo'n doekje is makkelijk maar soms zou ik willen dat ik ook zo'n doekje voor mijn hoofd had. Ken je dat, van die dagen dat het lijkt alsof er mist in je hoofd zit? Je komt niet echt bij je gedachten, je kunt niet luisteren en je geheugen lijkt een zeef. Op zulke dagen blijf ik zoeken in mijn tas of er een geschikt doekje in zit maar helaas, ook hiervoor heb ik te weinig inzicht.

Leeftijd

Noem het leeftijd, hormonen of invloed van bepaalde medicatie; elke verklaring is voor mij een degradatie. Het helpt namelijk niet als je weet waardoor het komt. Ik wil die watten uit mijn hoofd en vrij zicht vanuit mijn brein, oh wat zou dat heerlijk zijn. Gelukkig loop ik hier niet elke dag als een wolkje door het huis maar als het wel zo is dan voelt het verre van pluis.

Boodschappen

Ik ga naar de winkel met een lijstje, want als ik dat niet doe tja dan vergeet ik het belangrijkste. Maar dan nog… Soms met lijstje en al, blijkt bij thuiskomst dat ik het verknal en roep ik: Jongens ik heb me weer vergist, er moet nog iemand naar de drogist.

Wazige leeftijd

Dus ik stop met verklaren van hoe het toch komt dat deze dame af en toe dingen vergeet en wijt het aan de leeftijd. Nee, dat is niet wreed. Ik moet het toch gaan aanvaarden dat mijn brein geen twintig meer is, maar gelukkig de wijsheid toegenomen is. Ouder worden heeft ook zijn voordelen, je brein is misschien soms wazig maar de blik op het leven is eindelijk helder. Door ervaring rijker geworden, geworteld door het leven ga ik met bril op en mijn doekje verder met mijn soms wat wazige leven.

Liefs Annelies, reacties zijn van harte welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl