Blog: Zomervakantie

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina en een website. (foto: studio Annemarieke van Peppen)

Het is een luxeprobleem, weet Annelies, maar ze vraagt zich iets af wat veel mensen bezig houdt: ‘Kunnen we nog op vakantie deze zomer of verblijven wij in ons eigen landje?

Geboekt

Wij hadden al een vakantie geboekt, na jaren niet op vakantie te kunnen hadden we eindelijk het vooruitzicht om heerlijk een weekje weg te gaan. De voorpret was al weg omdat we nog steeds niet wisten of we wel of niet kunnen vertrekken. Mochten we wel kunnen vertrekken weet ik eigenlijk niet of ik wel wil gaan. Met alle maatregelen voelt het allemaal zo anders. Geen onbezorgde vakantie waar we zo naar uit keken: even ontspannen, geen zorgen. 

Vouchers

Nog minder blij werd ik, toen ik op de website van onze toeroperator ging kijken. Mocht je niet kiezen voor een voucher dan kan je je geld terugvragen maar het duurt dan wel ongeveer 18 maanden voordat je het terugziet. Sorry, maar dat gaat mij toch écht te ver. Als je het geld kan missen in deze tijd is het misschien geen probleem om een voucher te accepteren maar voor ons zou het geld terug nu wél welkom zijn. Wat we volgend jaar doen dat zien we dan wel weer maar 18 maanden wachten op je geld, is écht belachelijk.

Begrip

Ik begrijp heus dat de reisorganisaties failliet gaan als iedereen zijn geld terug gaat vragen maar op deze manier maken ze zich ook niet geliefd. De lol van onze vakantiepret was al weg maar nu voelt het alsof ik gedwongen word om op mijn geld te wachten, terwijl het onmogelijk is om over 3 weken op vakantie te gaan. Lijkt mij een gevalletje overmacht, dus graag terugstorten dat geld.

Luxe

In het kader van alle ellende waarin iedereen zich bevindt snap ik dat dit een luxeprobleem is. Er zijn veel ergere dingen momenteel aan de hand in ons land maar dit wilde ik toch wel even kwijt. Ik hoop, net zoals iedereen, dat we niet naar een ‘nieuw normaal’ gaan maar terug kunnen naar het normaal. En we kunnen genieten van een mooie zomer, al is het dan in eigen land. Laten we voorzichtig blijven maar ook geen paniek zaaien. Gelukkig is buiten zijn niet gevaarlijk dus ga lekker veel naar buiten en geniet van de mooie ‘rustige’ plekken die ons land te bieden heeft.

Hou vol en hou vast, liefs Annelies

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per sé onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl