Boekbinderij GGZ WNB zoekt nieuwe opdrachtgevers

INGEZONDEN MEDEDELING

HALSTEREN – Lang niet iedereen weet dat GGZ WNB op Landgoed Vrederust een eigen boekbinderij heeft. De binderij is één van de ambachtelijke leer-werkprojecten die GGZ WNB biedt aan kwetsbare mensen met een psychiatrische of psychosociale achtergrond.

Eén van de deelnemers* vertelt: “Ik kom hier al ruim een jaar enkele dagdelen per week met plezier naar toe. Ik heb hier ontzettend veel geleerd en mijn zelfvertrouwen is hierdoor enorm toegenomen na een moeilijke periode in mijn leven. Hier worden tijdschriften op een ambachtelijke wijze ingebonden tot een mooi boekwerk. De boeken worden voorzien van kaften met verschillende kleuren linnen en betiteld in goud of zilver. Eigenlijk heb ik bij de boekbinderij alle vaardigheden geleerd die nodig zijn voor dit vak.”

Bij de boekbinderij kunt u onder andere terecht omboeken te laten repareren. Boeken met een emotionele waarde worden weer leesbaar gemaakt. Het is ook mogelijk om er eigen geschreven gedichtenbundels in te laten binden. Heeft u nog losliggende A4'tjes of readers die hoognodig gebundeld zouden moeten worden, middels een ringbandje of afwerking met een linnen bandje, ook hiervoor kunt u terecht bij de boekbinderij van GGZ WNB. U kunt hiervoor contact opnemen met Marianne de Bont, telefonisch (0164-289231) of via e-mail: debrug.boekbinderij@ggzwnb.nl

*Omwille van de privacy wordt van de deelnemer geen naam vermeld.

Foto:© Pixabay/U. Leone (ulleo)