Bommesee-voorzitter Christ Dietvorst krijgt lintje tijdens 40-jarig jubileum volkstuinencomplex

BERGEN OP ZOOM – De Algemene Volkstuinenvereniging Bommesse bestaat 40 jaar en dat moest gevierd worden natuurlijk. Op het complex was een partytent weggezet want naast het jubileum was er meer reden tot vreugde: de officiële opening van een nieuwe ruimte. Daarvoor waren burgemeester Frank Petter en wethouder Patrick van der Velden uitgenodigd. De burgervader was er echter met nóg een reden.

Christ Dietvorst is al 23 jaar voorzitter van de vereniging en verwelkomde de aanwezigen. Hij bood de burgemeester en wethouder namens het bestuur en de leden een mooi cadeau aan, bestaande uit eigen oogst, en vertelde wat over de geschiedenid van de Bommesee. Er is een heuse 'strijd tegen het water' gevoerd om van het stuk land een perceel te maken geschikt voor volkstuinen. Gelukkig is de onderlinge band bij de leden altijd sterk geweest, waardoor het tevens mogelijk was om veel eigen voorzieningen te realiseren, vertelde de voorzitter. Hij is trots om de samenwerking en innovatieve wijze waarop de leden hun Bommesee steeds mooier en beter geoutilleerd maken.

"In de loop der jaren veranderde de functie van het complex", aldus Dietvorst. De moestuinen werden kleiner en het aantal siertuinen nam toe. Vroeger dronk men er overdag een bakje koffie, tussen het tuinieren door. Tegenwoordig verblijven en recreëren steeds meer mensen er hele dagen en avonden. De onderlinge band en de wil er echt iets moois van te maken is altijd gebleven. Ook 'legendarisch' zijn de jaarlijkse planten- en zadenmarkt en de rommelmarkt. Daar is sinds kort een kerstmarkt aan toegevoegd. De vereniging blijft in beweging en dat doet Christ goed. hij bedankte dan ook alle leden en zijn collega-bestuurders hartelijk.

Drijvende kracht

Daarna nam burgemeester Petter het woord. Die roemde de inzet en het enthousiasme van Christ Dietvorst. Niet alleen vanwege 23 jaar voorzitterschap maar ook vanwege de jaren daarvoor, waarin hij al vrijwilliger en secretaris was. Petter noemde de bestuurder een drijvende kracht met een sterk ontwikkeld sociaal gevoel. Hierna kreeg de zichtbaar verbaasde voorzitter het lintje opgespeld en een hartelijk applaus van de aanwezigen. Hij mag zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.