Boomfeestdag 2017 Bergen op Zoom in Anton van Duinkerkenpark

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – De gemeente Bergen op Zoom heeft op de Landelijke Boomfeestdag -op 22 maart 2017- bomen geplant in Bergen op Zoom in het Anton van Duinkerkenpark, als afsluiting van de in 2016  uitgevoerde renovatie van het park.

Wethouder Patrick van der Velden heeft, samen met groep 8 van basisschool Sancta Maria, om 10.00 uur het startsein voor de plantwerkzaamheden gegeven die het park moeten afmaken. De spreekwoordelijke ‘kers op de taart’ wordt gevormd door de aanplant van 12 sierkersen in het park. Door hun uitbundige bloeiwijze zijn deze bomen echte blikvangers, op een moment dat er in de omgeving nog niet zo veel groen te zien is. De bomen bloeien in april-mei met wit tot roze gekleurde bloemen. De leerlingen hebben de bomen verspreid in het park geplant. Daarnaast stelde Intratuin gratis bloembollen beschikbaar voor de leerlingen.

Achtergrond Boomfeestdag
Stichting Nationale Boomfeestdag viert dit jaar haar 60e verjaardag. Staatsbosbeheer organiseerde de Boomfeestdag in 1957 voor het eerst, als reactie op de oproep van VN-secretaris Dag Hammerskjöld om bomen te planten met én voor de nieuwe generatie. Deze oproep, en de daaruit voortvloeiende oprichting van de Boomfeestdag, was feitelijk de allereerste maatregel voor een beter klimaat en heeft inmiddels geleid tot het aanplanten van ruim 10 miljoen bomen.
Klimaat
Hoewel er sinds 1957 veel klimaatmaatregelen zijn genomen en de bewustwording om zuinig te zijn op onze aarde is toegenomen, zijn we er nog lang niet. Aandacht voor het klimaat is immers meer dan actueel. De gemeente Bergen op Zoom blijft daarom kinderen actief betrekken bij klimaatvraagstukken en relevante oplossingen, zoals het planten van bomen. Want inzetten voor een beter klimaat doe je samen met de nieuwe generatie. Zo leren zij dat ze zelf in belangrijke mate een bijdrage leveren aan hun toekomst en die van ons klimaat.

Foto's gemeente Bergen op Zoom