‘Braderie Lepelstraat heeft weer toekomst’

Door goede afspraken met de gemeente én door de komst van nieuwe vrijwilligers, is de toekomst van de Lepelstraatse braderie weer veiliggesteld. (Archieffoto: Chris van Klinken)

LEPELSTRAAT / BERGEN OP ZOOM – Het gesprek met wethouder Arjan van der Weegen op het Bergse stadskantoor is goed verlopen, meldt het bestuur van Stichting Braderie Lepelstraat (SBL). Vandaag ging een gezamenlijk persbericht naar buiten, waaruit blijkt dat gemeente en SBL gezamenlijke afspraken hebben gemaakt om de toekomst van het evenement veilig te stellen. Komende Pinksterzondag (15 mei) gaat het evenement gewoon door en ook volgende jaren is de organisatie van de braderie in goede handen.

Volgens SBL zijn er, naar aanleiding van eerdere berichten in de media, aanmeldingen geweest van nieuwe vrijwilligers die het bestuur gaan ondersteunen. Zo zouden met diverse gegadigden al gesprekken zijn geweest. Ook gaat er in de organisatie één en ander veranderen: "De rommelmarkt wordt dit jaar uitbesteed aan een marktenorganisator uit Wouw. Vroeger deden we dat zelf." Vanaf volgend jaar zal deze ook overige delen van de Lepelstraatse Braderie oppakken. "Het bestuur heeft volop vertrouwen in dit bedrijf, dat al veel ervaring heeft met Luikse markten", aldus SBL.

Goed gesprek

Naar aanleiding van de mediaberichten en de onzekere toekomst van de Braderie in Lepelstraat, besloot wethouder Van der Weegen de zittende bestuursleden voor een gesprek uit te nodigen. "Tijdens dit gesprek bleek, dat het voor het SBL-bestuur vooral onduidelijk was bij wie ze binnen de gemeente terecht kunnen om de organisatie van het evenement goed voor te bereiden en af te stemmen", zo laat een gemeentewoordvoerdster na afloop weten. Deze onduidelijkheid is nu weggenomen: "Voor SBL is nu weer duidelijk wie het aanspreekpunt bij de gemeente is."
 
Vergunning snel verleend

De vergunningverlening en voorbereiding voor de braderie 2016 kan nu snel in gang worden gezet, zo belooft de gemeente. En ook voor de organiserende SBL is er volop vertrouwen in de samenwerking. “Mede door goed overleg met de gemeente en dankzij nieuwe vrijwilligers kan dit evenement als vanouds met Pinksteren plaatsvinden", zo is de reactie van het SBL-bestuur.