Brand in Halsteren inmiddels onder controle

HALSTEREN – Aan de Halsterseweg 34 ontstond zaterdagavond brand in een schuur. Die sloeg ook over naar de buren en zorgde voor veel rookontwikkeling. Tegen het eind van de avond kon de brandweer het sein 'brand meester' geven.

Nablussen was nog wel een tijdje nodig, toen het vuur onder controle was. Ook de schuur van de buren had vlam gevat en de rookontwikkeling zorgde tijdelijk voor overlast in de buurt. Omwonenden was dan ook opgeroepen ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. De Halsterseweg werd tijdelijk afgesloten, onder meer omwille van de bluswerkzaamheden en het nablussen.

Asbest

De brandmelding kwam even na 21.00 uur binnen. De brandweer rukte in eerste instantie uit met één tankautospuit maar schaalde later op naar middelbrand. De brandweer zette twee tankautospuiten en een hoogwerker in om de brand te bestrijden. De schuur stond bij aankomst van de brandweer volledig in brand. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen woningen want de schuur stond tussen twee woningen ingebouwd. Bij de brand is mogelijk wat asbest vrijgekomen. De brandweer heeft daarom uit veiligheid asbest linten gespannen.

Rond 23.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester maar had nog wel enkele uren nodig om na te blussen. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Bron en foto: 112 Markiezaten (voor al je 112-nieuws uit de regio)