Brand in partyboot Dutch Diamond

BERGEN OP ZOOM – Bij de partyboot 'Dutch Diamond' is dinsdagavond rond middernacht brand uitgebroken. Ze ligt aangemeerd aan de loskade in de Theodorushaven, en de brandweer is bezig de brand onder controlen te krijgen. De blussers zijn ter plaatse met een hoogwerker, een drietal tankautospuiten, een ongevallenwagen en een brandweervaartuig te water. De aard en oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Rond kwart over twaalf kwam er rook uit de stuurboordzijde van het schip. Inmiddels is ook de politie ter plaatse, evenals de brandweerofficier van dienst. De Dutch Diamond is een recreatievaartuig van het type 'Catamaran Castle' en is ingericht als partyboot en voor de verzorging van rondvaarten.

Partyboot Dutch Diamond is een ruim 50-jaar oud recreatievaartuig, dat ruimte biedt aan 600 personen. Het is niet bekend waarom het in Bergen op Zoom is. Recentelijk stond het schip te koop bij scheepsmakelaar Enkhuizen Maritiem. Eind oktober deed de boot nog dienst bij de uitvaart van Brian Dalfour in Almere, de overleden leider van motorclub No Surrender. Deze was neergeschoten in een vakantiewoning in Hoge Zwaluwe.

Volgens twitterberichten van de brandweer Midden- en West-Brabant zijn er geen personen in de boot en in het water aangetroffen, waarvoor even werd gevreesd. Volgens de laatste berichten zou de boot momenteel buiten gebruik zijn. De brandweer meldde dat de brand onder in het schip heeft gewoed en er is getracht binnen bij het vuur te komen, waarbij tevens via de zijkant is geblust. Daarbij is de blusboot 'Furie' uit DInteloord ingezet. De vlammen kwamen tot aan het bovendek. Rond kwart voor één is het sein 'brand meester' gegeven en is de blusboot weer naar de thuisbasis vertrokken, waarna de brandweer nog bezig was met nablussen.

Foto's: Hans-Jorg van Broekhoven

Update: 02.35 uur