Branden in Gageldonk doen veel stof opwaaien

BERGEN OP ZOOM – Er stonden maar liefst vijf Gageldonkse schuurtjes in brand in de wijk Gageldonk, afgelopen dinsdagavond. Een aantal buurtbewoners weet het zeker: Ze zijn aangestoken, net als eerdere branden. De politie is nog druk aan het onderzoeken, meldt een woordvoerder.

Namens de politie laat Alwin Don weten dat er nog niemand is aangehouden. "We nemen de zaak natuurlijk wel heel serieus", meldt hij. Hij meldt daarnaast dat er 'ontwikkeling' zit in het onderzoek, maar meer wil de woordvoerder er nog niet over kwijt.

Ondertussen is de onrust in de wijk groot. Op social media wordt volop gespeculeerd. De meningen en 'feiten' lopen er behoorlijk uiteen. Waar de één zegt te weten dat de politie de dader(s) inmiddels kent, beweren anderen dat er nog helemaal niet zo veel duidelijk is. We zijn ook door buurtbewoners benadert, die hun namen liever niet genoemd zien. Waar de één zeker weet dat er een pyromaan actief is, zegt een ander dat een aantal branden te wijten is aan nonchalante buren, die containers met broeiend afval in hun tuinen hebben staan of zelf allerlei materialen verbranden in hun tuinen.

Vervolg

Te hopen valt dat er snel duidelijkheid komt over de oorzaak van onder meer de vijf brandende schuurtjes. De politiewoordvoerder vertelde over 'ontwikkelingen' in de zaak maar kon niets zeggen over wanneer er meer duidelijk wordt. De gemeente zit er, samen met Stadlander en de politie, bovenop. Dat laat woordvoerster Nausikaä van den Merkenhof weten.

Spreekuur

Op donderdag 2 augustus staat de Stadlander bus op de hoek van de Gentiaanstraat en de Vlierstraat, tussen 14.30 en 15.30 uur. Het betreft een regulier tweewekelijks ontmoetingsmoment voor bewoners, die dan vragen of opmerkingen kwijt kunnen bij medewerkers van de wooncorporatie. Maar ook bij de wijkagent, WijZijn Traverse en een wijkzuster. Vanwege de huidige onrust is er voor gekozen om de bus deze keer op die plaats te zetten, vlak bij de plaatsen waar het mis ging dinsdagavond.

Stockfoto: Pixabay / Ralph (Capri23auto)