Bravis vraagt aandacht voor WereldPrematurenDag en kleurt paars

Ook dit jaar vraagt het Bravis ziekenhuis op donderdag 17 november extra aandacht voor WereldPrematurenDag. Het Bravis Moeder & Kindcentrum (MKC) in Bergen op Zoom en het Raadhuis en de televisietoren in Roosendaal kleuren deze dag paars (mengkleur van blauw en roze).

Ook krijgen alle ouders van een kindje op de afdeling Neonatologie een goodiebag, mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis

Als een baby voor 37 weken zwangerschap wordt geboren, spreken we van prematuur. In Nederland zijn dit jaarlijks ruim 11.000 kindjes. “Vorig jaar werden in het Bravis ziekenhuis 75 baby’s te vroeg geboren. Al deze gezinnen komen opeens in een totaal onbekende wereld terecht met onzekerheden en risico’s,” vertelt Bianca Janssen, Neonatologie High Care verpleegkundige bij Bravis. “Het is voor de ouders een heel spannende periode. Prematuur geboren kinderen hebben namelijk een grotere kans op het krijgen van complicaties. Ze hebben vaak ondersteuning bij de ademhaling, een infuus of sondevoeding. Ook komen ze na ontslag uit het ziekenhuis nog regelmatig op controle bij een kinderarts en eventuele andere disciplines zoals fysiotherapie of logopedie. Op het Bravis Moeder & Kindcentrum hebben we naast de zorg voor de baby, ook oog voor de ouders. Het is fijn dat we de ouders op 17 november een beetje extra kunnen verwennen en ze op die manier een hart onder de riem kunnen steken.”