Bravis ziekenhuis en Huuskes tekenen overeenkomst voor patiëntenmaaltijden

Het Bravis ziekenhuis gaat samenwerken met Huuskes om iedere maand ruim 7500 maaltijden te bereiden voor patiënten.

Het contract met de huidige leverancier liep af. Daarop vroeg Bravis verschillende leveranciers een offerte uit te brengen. De aanbieders werden niet alleen beoordeeld op prijs. Ook duurzaamheid, kwaliteit en smaak waren belangrijk. Samen met patiënten en medewerkers organiseerde Bravis een smaaktest waarbij de verschillende gerechten geproefd werden. Huuskes kwam als beste uit de test. Albert-Jan Mante, bestuurder van het Bravis ziekenhuis, is ervan overtuigd dat het ziekenhuis met Huuskes een goede partner heeft gevonden. “Samen gaan we aan de slag om voeding een nog belangrijker onderdeel te laten zijn in het herstel van onze patiënt.”

Huuskes is voor Bravis geen onbekende. Het bedrijf levert nu ook al een groot deel van de producten in onze Bravis Plaza’s. Dit in het samenwerkingsverband met inkoopalliantie ziekenhuizen (IAZ). Daar komen nu de warme maaltijden voor patiënten bij. Op korte termijn verandert er nog niet zoveel in de manier waarop de patiënten hun maaltijden geserveerd krijgen. Pieter Zeilstra, hoofd Facilitair Bedrijf bij Bravis, legt uit: “Onze voedingsassistenten bezoeken de afdelingen met een Meals on Wheels wagen. De patiënten kunnen kiezen uit wisselende menu’s. Dat verandert niet. Wel willen we in de toekomst onze maaltijdmomenten gaan uitbreiden van 3 naar 6. Dit vanuit de wetenschap dat meerdere kleinere maaltijden bijdragen aan een sneller herstel. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij met Huuskes als leverancier deze ontwikkeling in de komende jaren kunnen gaan maken.”

Bravis heeft voor 3 jaar een contract afgesloten met Huuskes. Als het ziekenhuis tevreden is, kan het contract verlengd worden tot aan de nieuwbouw.

Foto: Albert-Jan Mante, bestuurder Bravis ziekenhuis en Gerben Hengeveld, directeur bij Huuskes.