BSD wil inzage lokale tarieven thuiszorg

BERGEN OP ZOOM – Momenteel zijn de lage tarieven die veel gemeenten betalen voor thuiszorg veelbesproken nieuws. De BSD vraagt er lokaal ook opnieuw aandacht voor.

Louis van der Kallen heeft het college per brief laten weten dat zijn partij inzage wil in de uurtarieven die Bergen op Zoom tegenwoordig uitkeert aan thuiszorgbedrijven. In nogal wat Nederlandse gemeente bleken die te laag, schrijft de BSD’er, en volgens berichten in landelijke kranten is dat nog steeds vaak zo. Ondanks het feit dat het Rijk een extra storting deed in het gemeentefonds.

Overzicht

Veel thuiszorgaanbieders bleken het voor de lage tarieven niet te redden. Personeel kreeg steeds minder uitbetaald en een aantal bedrijven ging zelfs failliet. Daarom besloot Den Haag extra geld beschikbaar te stellen, zodat gemeente hogere bedragen kunnen uitbetalen aan die zorgverleners. Dat blijkt echter maar mondjesmaat te gebeuren. Daarom wil Van der Kallen helderheid van het Bergse college. Hij wil weten of het uurtarief naar boven is aangepast en vraagt om een overzicht van recente uitbetalingen.

Stockfoto: Pixabay/Gerd Altmann