BSD wil onderste steen boven inzake De Schelp

BERGEN OP ZOOM – Voorman Louis van der Kallen laat het er niet bij zitten. Hij is niet tevreden met de antwoorden die de raad tot nu toe kreeg op vragen en heeft namens zijn partij een Wob-verzoek afgegeven bij de gemeente. De BSD wil volledige inzage in alle cijfers en gegevens omtrent zwembad De Schelp.

Op de BSD website legt Van der Kallen uit wat hem zoal dwars zit. Hij legt onder meer uit dat de bouw van De Schelp ruim 19 jaar geleden 6,1 miljoen euro kostte en dat er inmiddels 3,9 miljoen euro op is afgeschreven. Nu zouden een reparatie en upgrade een bedrag kosten dat vergelijkbaar is met die afschrijving, stelt zijn fractie.

Andere tijden

Dat het zwembad voorziet in een behoefte ontkent de BSD niet. Van der Kallen vraagt zich alleen af de bestaande voorziening nog voldoet aan de wensen en verwachtingen van nu. Die zouden in de loop der jaren wel eens behoorlijk veranderd kunnen zijn, zoals ook het aanbod in de regio is gewijzigd. Dat de gemeente vooral op basis van financiële cijfers een vijftal scenario’s voorlegt aan de raad en geen volledige inzage wil geven in alle cijfers en gegevens, zint de fractievoorzitter niet.

Over 10 jaar zou het bestaande zwembad sowieso aan het einde van de officiële afschrijvingsperiode zijn gekomen, meldt Van der Kallen. Maar er is dan te weinig reserve opgebouwd om vervanging te realiseren, baseert hij op de cijfers die wel bekend zijn. Hij schrijft: “Alleen dit laat al zien hoe slecht er voor de toekomst wordt gezorgd. Wie dan leeft die dan zorgt lijkt het gemeentelijke motto.” Met het Wob-verzoek wil zijn fractie een volledig beeld zien te krijgen op de gang van zaken en cijfers tot nu toe.