Inge Verbraak-Kegel nieuwe dirigente EMM

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Inge Verbraak-Kegel is de nieuwe dirigente van Harmonie Eendracht Maakt Macht. Ze nam deze functie al sinds december vorig jaar waar op tijdelijke basis. Na een selectie uit meerdere kandidaten is ze nu definitief aangesteld als vaste dirigente van deze koninklijk erkende harmonie uit Bergen op Zoom. Aanstaande zaterdag 16 juni maakt ze haar debuutoptreden tijdens het jaarconcert van EMM in de vorm van een openluchtconcert op het gerenoveerde Ravelijn.

Verbraak is geen onbekende in de regionale muziekwereld. Toeval of niet, ze begon haar muzikale loopbaan als jeugdlid bij de Fiel, zoals EMM in de volksmond heet. Het beviel haar zo goed dat ze later doorstudeerde aan het conservatorium in Utrecht. Haar hoofdvak was saxofoon, daarnaast behaalde ze ook haar papieren voor directie Harmonie en Fanfare. Tegenwoordig werkt ze als docent saxofoon en klarinet aan muziekgebouw Goeree-Overflakkee en verzorgt ze muzieklessen op diverse scholen. Ze is dirigent van jeugdorkest de Hoop uit Stellendam en sinds deze week dus ook van EMM. Ze kijkt uit naar haar debuutoptreden, want EMM heeft samen met haar hard gewerkt aan een spannend repertoire voor het Ravelijnconcert.

Aantrekkelijk programma Ravelijnconcert

Het Ravelijnconcert aanstaande zaterdag heeft voor welk wat wils. Voor de pauze wat meer klassieke werken, maar na de pauze gaat het los met nummers van Adèle, Amy Winehouse en Bon Jovi. Ook zijn enkele jonge talenten op het podium uitgenodigd. Dat betreft Stefan en Simone Visser op saxofoon en piano, en zangeres Sam Schoutens. De afterparty van het concert wordt verzorgd door salon- en dansorkest Société Poubelle d’Or. Het concert begint om 19.00uur, toegang gratis.

Foto: EMM, Jan Franken