BSD wil snel oplossing voor verkeershinder

BERGEN OP ZOOM – BSD fractievoorzitter Louis van der Kallen heeft een brief gestuurd aan het college van B en W over de onveiligheid, de overlast en de vele schadegevallen die tegenwoordig gepaard gaan met de verkeersdruk in straten als de Boutershemstraat, Glymesstraat, Auvergnestraat, de Zuidwestsingel en de Zuidsingel. De bewoners klagen er steen en been, aldus de BDS’er.

De meeste klachten gaan over de parkeersituatie, de toegenomen verkeersonveiligheid en onbereikbaarheid van straten door de wegwerkzaamheden verderop, waar maar geen einde aan lijkt te komen. Doordat de Van Konijnenburgweg, de Vierlinghweg en de van Gorkumweg steeds weer afgesloten zijn, stropt alle verkeer op en dat duurt al maanden. Veel vrachtverkeer rijdt om en komt daarom door deze straten, met alle overlast en veel extra schades aan geparkeerde auto’s van dien. De lange rijen voor de stoplichten sluiten de boel soms volledig af.

Parkeren op Kijk in de Pot

De BSD legt het college voor om de bewoners aldaar in ieder geval verdere schade te besparen en tijdelijke parkeerruimte beschikbaar te stellen op Kijk in de Pot. Dat hebben ze in 2014 ook al eens voorgesteld maar toen kon het volgens de gemeente niet vanwege bestemmingsplannen. Die reden vindt Van de Kalle niet meer acceptabel, gezien de huidige situatie. Hij roept het college op dat bestemmingsplan aan te passen en op te treden tegen het intensieve vrachtverkeer.