Camping De Bergse Hoeve wil uitbreiden vanwege nieuwe regels

BERGEN OP ZOOM – Camping De Bergse Hoeve moet in standplaatsen terug als er geen extra ruimte bij komt voor het plaatsen van caravans. Dat is een gevolg van nieuwe regelgeving. Daarom heeft de eigenaar een verzoek ingediend om uit te mogen breiden.

Op grond van nieuwe regelgeving moeten caravans voortaan verder uit elkaar staan. Om aan die ruimteclaim te kunnen voldoen maar ook om het aanbod te verbreden, wil De Bergse Hoeve de camping met 5,6 hectare vergroten. De grond heeft de eigenaar al, nu nog de bestemming.

Meer ruimte en een kwaliteitsslag

Volgens het huidige bestemmingsplan zijn er 192 plaatsen voor caravans. De nieuwe regels stellen dat er minimaal 5 meter tussen de caravans moet blijven en dat kost op de nu beschikbare campinggrond 30 plaatsen. Er is wel meer grond, maar die heeft vooralsnog niet de juiste bestemming. Er moet 5,6 hectare bij om weer hetzelfde aantal gasten te kunnen ontvangen. Daarnaast wil de camping een upgrade van het terrein doorvoeren. Met meer groen, een grotere diversiteit aan plaatsen en een aantal nieuwe voorzieningen.

Het college van B en W vraagt de gemeenteraad zijn mening te geven over de aanvraag. Als die positief reageert, stelt de betreffende gemeentelijke dienst een voorontwerpbestemmingsplan op en wordt de ruimtelijke procedure gestart.

Stockfoto: Pixabay/Jerzy Górecki