CDA verbaasd over ‘draai’ GBWP inzake verlichting fietspad

BERGEN OP ZOOM – Namens zijn partij liet GBWP fractievoorzitter Evert Weys weten dat het een goed idee zou zijn als Bergen op Zoom aansluit bij de ‘slimme’ verlichting die Woensdrecht aan gaat leggen langs het fietspad aan de Antwerpsestraatweg. Het CDA is stomverbaasd…

Annette Stinenbosch, fractievoorzitter van het CDA, steekt de bevreemding in een reactie per e-mail niet onder stoelen of banken: “Met verbazing hebben wij de brief van GBWP aan het college gelezen inzake de verlichting van het fietspad Antwerpsestraatweg.”

In een eerder stadium was de lokale partij van Evert Weys namelijk helemaal niet voor zo’n plan, schrijft het CDA: “Wij snappen het niet helemaal.” Tijdens beleidskader van eind juni kwamen de christendemocraten met zo’n zelfde voorstel, meldt Stinenbosch. Toen stemde GBWP blijkbaar tegen. Het CDA is erg benieuwd naar de reden van de 180 graden gedraaide mening van de tegenstemmers van een paar maanden terug. De mail eindigt met een positieve insteek: “Wij zijn uiteraard erg blij met de steun nu! En hopen dat de verlichting nu meer kans van slagen heeft om er te komen!”

Stockfoto: Pixabay/André Renkens