CDA wil bladkorven terug in de stad

BERGEN OP ZOOM – Het zint CDA Bergen op Zoom duidelijk niet dat de bladkorf is verdwenen uit het herfts-straatbeeld. De partij heeft daarom, samen met de gemeente, georganiseerd dat inwoners van deze gemeente alsnog gebruik kunnen maken van die voorzieningen, mits ze het zelf aanvragen en het legen regelen.

"Wie ruimt alle herfstblaadjes op? In de gemeente Bergen op Zoom kunnen bewoners hier zelf actief aan deel nemen", zo schrijven de Christendemocraten in een persbericht. Ze bieden de mogelijkheid om een bladkorf in de straat te laten plaatsen. Want, zo schrijft het CDA: "De bladkorf hoort in de wijk. Samen met de wijkbewoners willen wij een participatieproject opzetten!"

Eigen regie

De bladkorf is enkele jaren geleden wegens bezuinigingen uit het straatbeeld verdwenen en dat vindt het CDA jammer. De partij vindt het van belang dat er in de wijk samen blad wordt geruimd en daarmee ook de veiligheid wordt vergroot. Het wordt gezien als een participatieproject en een unieke kans om samen in de wijk aan de slag te gaan. Er geldt wel een spelregel bij de plaatsing: één bewoner dient verantwoordelijk zijn voor het laten legen van de korf door de gemeente.

Bladkorf aanvragen

Zo'n bladkorf voor de straat aanvragen is heel eenvoudig. Een mailtje sturen naar het CDA Bergen op Zoom is voldoende. Aanvragen via de Facebookpagina kan ook. "Wees er snel bij want er is een beperkte voorraad", waarschuwt de partij alvast.