Centrum en Bergse Plaat krijgen nieuwe gezichten als wijkagent

BERGEN OP ZOOM – Het centrum en de Bergse Plaat krijgen vanaf zaterdag 7 oktober nieuwe gezichten als wijkagent. Daphne Wansink is voortaan werkzaam in de binnenstad. Nick van de Rijt en Jesse Smidt zijn de waarnemende wijkagenten voor de Bergse Plaat.

Wijkagent Daphne Wansink verruilt de Bergse Plaat voor de Bergse binnenstad. Ze laat weten: “Graag bedank ik de bewoners van ‘De Plaat’ voor de leuke en leerzame tijd. Ik heb genoten! Elke tijdfase heeft zijn eigen criminaliteits-, leefbaarheid- en veiligheidsproblematieken. Alles oplossen en bestrijden is een utopie. Ik hoop dat ik samen met de bewoners de wijk wel veiliger heb weten te maken. Mooie projecten zijn opgestart. Resultaten zijn geboekt. Ik hoop dat deze lijn voortgezet kan worden. Daar zal de politie altijd wijkbewoners voor nodig hebben. Ik kijk er naar uit om nu in het centrum aan de slag te gaan."

Ervaring opdoen

Daphne draagt het stokje voor de Bergse Plaat over aan Nick van de Rijt en Jesse Smidt, die vanwege een leerervaringstraject hier samen tijdelijk de werkzaamheden van wijkagent gaan invullen. Zij hebben er veel zin. Nick: “Daphne heeft de afgelopen jaren verschillende projecten opgestart in de wijk en wij gaan deze voortzetten. Bewoners kunnen zich aansluiten bij een werkgroep. Wij zullen, onder andere op de mountainbike, in de wijk te vinden zijn. We willen vooral aanspreekbaar zijn voor de bewoners en horen graag wat er speelt en leeft in de wijk. Wij hopen op een prettige samenwerking met de buurt en de netwerkpartners.”

Bron: Politie.nl