College komt binnenkort met plan aanpak grote zaal Wittenhorst

HALSTEREN – Ruim een jaar geleden werd de grote zaal van De Wittenhorst in Halsteren per direct gesloten, toen bleek dat het dak er nog slechter aan toe was dan al werd vermoed. Na heel wat procedures en onderzoeken gaat het college van B en W waarschijnlijk nog dit jaar beslissen wat er gebeurt met de voorziening.

Kort na de beslissing tot sluiting vroeg de GBWP-fractie in een brief waar alle daar gevestigde clubs naar toe moesten. Daarvoor zijn uiteindelijk allemaal oplossingen voor gevonden. Het college is ook meteen overleg gaan houden met Stichting Verenigde Wijkcentra (SVW), de huurder en beheerder van het wijkcentrumgedeelte, meldt een recente beantwoording van raadsvragen over de toekomst van de zaal.

Meer verbeteringen

Begin 2017 is gestart met een haalbaarheidsstudie om te bekijken of de grote zaal kan worden geoptimaliseerd, nu er toch een grote ingreep op stapel stond. Daarbij is gekeken naar gebruik voor zowel sport- als cultuur- en welzijnsactiviteiten. Bedoeling is dat de zaal dan meteen een eigen entree en een betere klimaatbeheersing krijgt. Onder de gebruikers van de ruimte is ook een enquête gehouden en de uitkomsten van de onderzoeken zijn al voor de zomer van 2017 aan hen gepresenteerd.

Financiën

Tijdens en na de zomer bleef het lang stil. Té stil vond het CDA, dat opriep tot actie. Het college liet deze week weten er mee bezig te zijn. Wanneer alleen het dak wordt gerepareerd, zijn de verwachtte kosten 400.000 euro. Het voorkeursscenario met de andere verbeteringen van de zaal komt op 1,2 miljoen. Daarnaast zullen zonnepanelen op het dak worden geplaatst waarvoor recent subsidie is aangevraagd.

De verschillende opties worden door het college van B en W bekeken, waarbij de haalbaarheid centraal staat. Verwacht wordt dat het college hierover de komende maand een besluit neemt. Dat plan wordt vervolgens weer aan de raad gepresenteerd, die er mogelijk ook het één en ander van gaat vinden. Het kan dus best nog even duren voordat er werkelijk wat aan de zaal gaat gebeuren.