College van B&W aan het werk bij Lunchroom De Colweghe

BERGEN OP ZOOM – Het initiatief NLdoet van het Oranje Fonds is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Op 11 en 12 maart gaan vele duizenden landgenoten op pad om voor één of twee dagen bij te springen bij clubs, verenigingen en non-profit organisaties die best wat hulp kunnen gebruiken. Ook in Bergen op Zoom wordt het nodige gedaan. Zaterdag geeft het college van B&W het goede voorbeeld.

NLdoet wordt in Bergen op Zoom met name door Samen in de Regio vorm gegeven. Deze organisatie is gewend organisaties te matchen, al dan niet tijdelijk, en past die kennis vanzelfsprekend graag toe om van dit landelijke event ook hier een geslaagde editie te maken. Met name bedrijven, personeelsverenigingen en teams van collega’s besluiten vaak om een keer hun goede wil te tonen en zo’n kortstondig project op te pakken. Zo ook het Bergse college van B&W, zij gaan komend weekend enkele uren meewerken bij SDW. Deze organisatie ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking en kan af en toe best wat extra hulp gebruiken.

Werken in een bijzondere lunchroom

Aanstaande zaterdag gaan burgemeester Petter en de wethouders Yvonne Kammeijer, Ad Coppens en Patrick van der Velden helpen bij Lunchroom De Colweghe te Halsteren, waar de meeste werkzaamheden door cliënten van SDW worden uitgevoerd. Die krijgen er dus een paar tijdelijke collega’s bij voor een dag. Ook wethouder Arjan van der Weegen zal hierbij aansluiten.

Bron: Samen in de Regio

Foto: SDW