Conceptstore KWEEK geopend door wethouder en jonge ondernemers

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagmiddag om vier uur was het gezellig druk in en om een winkelpand in de Fortuinstraat, dat lang leeg heeft gestaan. Vanaf nu is hier conceptstore KWEEK gevestigd, met binnen een aantal jonge en veelal startende ondernemers. Zij krijgen voor een aangepast huurbedrag de kans zich te bewijzen en te groeien tot zelfstandige formule.

Wethouder Patrick van der Velden verrichte de officiële opening. Hij werd, samen met alle andere gasten, welkom geheten door Joyce Nieuwenhuijse, Sanne Feenstra, Ruud Guldemond en Ward Warmoeskerken. ZIj gaan hier een gevarieerd aanbod aan producten verkopen. Er zijn vintage meubelen te vinden maar ook verse landbouwproducten, de Helden Speld en andere handgemaakte sieraden, naast verschillende soorten kleding en accessoires. Zelfs de strips van Wouter Goudswaard maken deel uit van het assortiment.

Ondersteuning gemeente

De wethouder wilde vanzelfsprekend kort iets zeggen, alvorens hij het lint in de opening doorknipte. "Passie, energie, nieuwe projecten… Dat is wat onze stad nodig heeft!", gaf hij als reden voor de medewerking van de gemeente en het Binnenstadslab aan deze conceptstore. Na het officiële deel werd iedereen van harte naar binnen uitgenodigd voor een hapje en een drankje, om eens rond te kijken én voor het speciale KWEEK-lied van singer-songwriter Elly Kellner.