Container die ongeval Smientpad veroorzaakte stond er illegaal

BERGEN OP ZOOM – Op zaterdagavond vond er een eenzijdig ongeval plaats op het Smientpad. Een bestuurder van een snorfiets kwam in aanrijding met een bouwcontainer. Volgens een persbericht van de gemeente mocht deze bak hier helemaal niet staan.

Er is geen vergunning aangevraagd of afgegeven voor het in gebruik nemen van gemeentegrond op het Smientpad, meldt woordvoerder Erwin Stander namens de gemeente. De toch hier geplaatste container werd gebruikt om bouwpuin af te voeren en er waren al vóór het weekend klachten over binnen gekomen. Op 18 september ging een melding -die de gemeente doorstuurde naar Saver- vooral over overlast en zand. Een dag later kwam een melding via de BuitenBeter app over bouwmaterialen “in het reguliere meldingsproces terecht.”

Procedure bekijken

Naar aanleiding van het ongeval bekijkt de gemeente de procedure rond het melden van spoedeisende meldingen. Als tip meldt het persbericht alvast dat inwoners In geval van spoed en calamiteiten het nummer 140164 kunnen bellen. Tevens laat de gemeente weten dat de container inmiddels weggehaald is in opdracht van degene die deze liet plaatsen.

Het ongeval vond zaterdagavond plaats. Zondag stelde raadslid Reinoud Krijnen het incident al schriftelijk aan de kaak. Hij vroeg het college hoe dit kom gebeuren en of er toestemming was verleend voor de plaatsing. In hoeverre zijn schrijven van invloed was op het verloop en het weghalen van de container is niet duidelijk.

Foto: 112 Markiezaten (voor al je 112-nieuws uit de regio)