Crazy Little Things gaat van Santarun groot feest maken

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Een band die het oeuvre van Queen onder handen neemt. Je moet het maar durven. De Bergse band Crazy Little Things speelde deze zomer, tijdens de Krabbenfoor, het Beursplein vol en staat op 29 december in een uitverkocht Gebouw-T. Heb je geen kaarten kunnen bemachtigen? Geen nood want de groep geeft op zaterdag 16 december een concert in de tent op de Grote Markt bij het grote feest van de Bourgondische Santarun. Het optreden van Crazy Little Things start om 19.00 uur. Zorg op tijd te zijn want vol is vol, inschrijven kan nog.

Crazy Little Things komt uit de koker van de Bergse toetsenman Marijn van den Branden en de drummende muziekjournalist Jean-Paul Heck. Samen met zanger Marijn Geluk, bassist Frank Dries en de Oudenbossche gitarist Jeroen Lips richtten zij afgelopen voorjaar Crazy Little Things op. Van den Branden: “Wij zijn allemaal behoorlijk ervaren en spelen in bands zoals 5150, 666 The Nightmare en nog velen anderen groepen. Jeroen Lips, Marijn Geluk, Jean-Paul Heck en ik zijn echte hardcore Queen-fans. Queen zit ons DNA. Maar fan zijn en de songs spelen, dat is wel even iets anders. Het gaat bij de muziek van Queen echter om de details. Zo bezit onze solo-gitarist Jeroen exact dezelfde Vox-versterkers en twee Red Special-gitaren die ook Queen-gitarist Brian May gebruikt. Maar het goede nieuws is dat hij diens solo’s ook tot in de perfectie naspeelt.”

Idee slaat overal aan

Om de bombastische sound van Queen op het podium te krijgen, werden ook gitarist Lars van Herel en zangeres Debby Zimmerman erbij gehaald. “Het oeuvre van Queen is zeer divers en de zangkoortjes zijn ronduit ingenieus. Om dat weg te zetten moet je een brede formatie hebben”, aldus Van den Branden. Volgens hem is dit het perfecte moment om met een Queen tributeband te komen. “Er zijn er niet zoveel van, zeker niet in Nederland. Maar Queen is na de dood van de legendarische zanger Freddie Mercury in 1991, groter dan ooit tevoren. De originele band toert langs grote stadions met zanger Adam Lambert en telkens weer valt er een nieuwe generatie voor de talloze hits van de band. Die hits gaan we dan ook spelen. Another One Bites The Dust, I Want To Break Free, Somebody To Love, We Are The Champions… En ook Crazy Little Thing Called Love waar de band naar vernoemd is, en Bohemian Rhapsody natuurlijk.” Het succes van de band heeft ook Heck en Van den Branden verrast. “Overal waar wij spelen is het uitverkocht en ons optreden in Gebouw-T zal ook volledig gefilmd worden. We willen snel het land in.”

Verder gaat tijdens het Santarun feest DJ Alex gaat weer zorgen voor spektakel! Al vier jaar lang is hij de vaste DJ op de Santarun After Party en steeds weer weet hij weer het dak eraf te krijgen!

  • De organisatie van de Santarun laat weten dat de kerstmannen voorrang hebben bij de entree van het feest. Dus inschrijven kan nog via www.santarunbergenopzoom.nl.
  • Crazy Little Things is op zaterdag 16 december te zien en te horen in de tent op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Aanvang: 19.00 uur. De band geeft op 29 december ook een concert in Gebouw-T maar dat is uitverkocht.