D66 aan college: hak knopen door voormalige garage Mazairac

BERGEN OP ZOOM – Fractievoorzitter Carinne Elion-Valter spreekt het college aan op het terrein van de voormalige Mazairac garage aan de Erasmuslaan. Dat ligt er na een recente brand 'nog triester' bij, vindt haar partij. Er moet nodig wat gebeuren aan het 'weinig uitnodigende' gebied.

In de nacht van zondag 9 en maandag 10 september brak brand uit in een deel van het pand, waardoor het er nog minder florissant uitziet dan voorheen. D66 maakte zich echter ook daarvoor al zorgen over de locatie. Niet alleen vanwege de troosteloze uitstraling maar tevens omwille van de risico's op verder verval en vandalisme. Hoe de recente brand is ontstaan moet nog blijken maar er zijn vermoedens van opzet.

'Jammer'

Hoe dan ook, Elion en haar fractie vonden het pand en omliggend terrein al weinig uitnodigend en het is er niet beter op geworden. “Dat is jammer”, schrijft de fractievoorzitter aan het college. “Want het terrein ligt aan de invalsweg naar het centrum en de bedoeling is om meer bezoekers naar Bergen op Zoom te trekken.” De eigenaar van de locatie wil verkopen, gaf hij onlangs opnieuw aan, maar de verschillende gemeentelijke visies op de toekomst van het terrein bemoeilijken de verkoop. De gemeente zou er kleine bedrijvigheid willen, maar er is ook belangstelling vanuit ontwikkelaars voor woningbouw.

Weinig voortgang

D66 wil van het college weten wat de gemeente doet of gaat doen aan het waarborgen van de veiligheid in en om het pand, en hoe voorkomen wordt dat er verdere verwoesting plaatsvindt. Tevens vraagt de partij om uitleg omtrent de gemeentelijke plannen voor dit terrein. Er moet nu snel een oplossing komen, stelt Elion, die tevens benieuwd is naar de voortgang van de zeven jaar geleden opgestelde structuurvisie omtrent de ontwikkeling van de Rooseveltlaan.

Lees ook: Met de Mazairac-garage gaat een stuk Bergse historie in vlammen op