De Draak heeft de wind weer onder de vleugels

BERGEN OP ZOOM – Na de grote brand van drie jaar geleden bij Hotel de Draak heeft het bedrijf een lastige periode gekend. Het had grote gevolgen voor de bezoekersgraad. Er waren minder kamers beschikbaar en het moeten verplaatsen van de wellness, tegenwoordig een vereiste voor een hotels als dit, zorgde er tevens voor dat het aantal gasten lager lag. Door de moed er in te houden en te blijven investeren is het eigenaar Frans Hazen en zijn team gelukt sterker dan ooit terug te komen. Met een smaakvolle bijeenkomst werd die nieuwe start ingeluid.

Door: Mireille Hoetelmans

Kijkopbergenopzoom.nl kreeg een voorproefje van de zomerkaart, samen met collega's van andere media. Restaurant Hemingway hoopt in november de Bib Gourmand te mogen ontvangen. Michelin presenteert een aparte gids voor de Benelux, met restaurants die een goed drie­gangenmenu serveren voor maximaal 37 euro. Bib is een afkorting van Bibendum, de naam van het Michelin bandenmannetje. Net als de Michelinster is de Bib Gourmand uitgegroeid tot een begrip.

Frisse verrassingen

De aanwezige culinaire journalisten en bloggers lieten het zich goed smaken en waren vol lof over de kunstwerkjes die uit de keuken ter tafel kwamen, alsmede over de wijnkeuze. Verrassend waren bijvoorbeeld de zomerse erwtensoep, met vers gedopte erwtjes die direct van het land leken te komen, en de gerookte paling met als combinatie de frisse smaken van de Granny Smith.

Al weer nieuwe ontwikkelingen

In een genanimeerd gesprek vertelde hotelmanager Tim Schimmel dat steeds meer gasten het hotel en restaurant weer weten te vinden. Het consumentenvertrouwen trekt aan en alle hotelfaciliteiten zijn op orde, dus de toekomst ziet er goed uit.

Of er nu rust komt voor de eigenaar? Frans Hazen: "Nee, natuurlijk niet. We plussen sneller nog dan verwacht dus we kunnen eerder aanvangen met volgende investeringen. Binnenkort begint het groot onderhoud aan het schilderwerk en we halen de uitbreidingsplannen voor de middeleeuwse kelder nu al weer uit de kast." Stilzitten is duidelijk niets voor hem; "Ik vind het heerlijk om af en toe met een mooi glas wijn en een goed boek onder de perenboom te vertoeven maar niet te lang hoor."